مهندسی معدن

رشته مهندسی معدن

معادن سرشار منيزيم، زغال سنگ،‌ مس و آهن هند يكي از دلايل اصلي سيطره انگلستان بر كشور هند بود. دليل هجوم مهاجر نشينان فرانسوي، اسپانيايي،‌ پرتغالي و انگليسي به قاره آمريكا نيز معادن غني طلا،‌ نقره، الماس، مس و زغال سنگ اين قاره بود. سوداگران پرتغالي،‌ هلندي،‌انگليسي و فرانسوي نيز به عشق تصرف معادن طلا و الماس آفريقا به اين قاره روي آوردند و امروزه نيز دانشمندان به اميد دست‌يابي به معادن پربار و فلزات ناياب و گرانبهاي موجود در فضا پروژه‌هاي بسياري را در دست بررسي دارند. اما چرا در گذشته يكي از دغدغه‌هاي اصلي كشورهاي صنعتي،‌ دست‌يابي به معادن غني كشورهاي ديگر بود و چرا امروزه دانشمندان به اميد دست يافتن به ذخاير جديد معدني چشم به فضا دوخته‌اند؟

پاسخ اين سؤال را بايد در صنعت جست. چون براي هر فعاليت صنعتي نياز به مواد معدني داريم و به عبارت ديگر مبناي اصلي توليد و توسعه صنعتي، مواد معدني است. موادي كه كشف و استخراج آنها نياز به كارشناساني متخصص دارد و به همين دليل امروزه در بسياري از دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي جهان، رشته‌اي به نام مهندسي معدن وجود دارد. رشته‌اي كه در كشور ما نيز با دو گرايش اكتشاف و استخراج در دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي ارائه مي‌شود.

رشته مهندسی معدن گرایش فراوری مواد معدنی

مجموعه عملیاتی که روی مواد معدنی انجام می شود و در پایان تولید، محصولاتی به دست می آید که یا مستقیماً قابل عرضه در بازار و یا آماده برای عملیات صنعتی هستند فرآوری مواد معدنی نامیده می شود.برای استفاده و بالا بردن ارزش افزوده مواد معدنی لازم است که کارخانه کانه آرایی نیز در کنار معادن بکار گرفته شود . با توجه به وجود معادن متنوع در ایران و نیز گسترش روز افزون صنایع ذوب فلزات و سایر صنایع معدنی، صنعت کانه آرایی که حلقه رابط بین معدن و صنایع مذکور است، ضروری به نظر می رسد.دانشجویان رشته مهندسی معدن باید آماده کار در شرایط سخت باشند. محدوده کار آنها تنها در معادن نیست بلکه در بسیاری از پروژه های سد سازی، ساختمان سازی، ساخت تونل، اکتشافات صنایع نفت و گاز و… وجود آنها ضروری است.

رشته مهندسی معدن گرایش اکتشافات معدن

هدف از دوره کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، تربیت نیروی متخصص به منظور کشف، ارزیابی و تعیین نحوه استخراج معدن است. به عبارت بهتر، یک مهندس اکتشاف معدن، وظیفه کشف معادن مختلف، تعیین نوع و شکل مواد معدنی موجود، ارزیابی میزان ذخایر، ارزیابی اقتصادی و تعیین روش استخراج آنها را برعهده دارد. طي عمليات اکتشاف از علوم زمين شناسي و مهندسي اکتشاف توأم با رياضيات و آمار استفاده مي شود.در اکتشاف معدن، با استفاده از دانش زمين شناسی، آمار و شبيه سازهاي رايانه اي، شکل و حجم منابع داخل زمين مدلسازي مي شود. در گرایش کارشناسی ارشد اکتشاف معدن دانشجویان با مباحث حوزه های زمین شناسی معدنی، مکانیک سنگ، ژئوفیزیک و زمین شناسی ساختمانی آشنا می شوند.

مهمترين موضوع برای موفق شدن در رشته مهندسی معدن داشتن علاقه به طبيعت و توانايی در روبرو شدن با مسايل و مشکلات است. چون به عنوان نمونه کار اکتشاف معدن به گونه ای است که برخی اوقات در محيطی کاملاً دورافتاده انجام می گيرد. بنابرين بايد فردی در اين حيطه قدم بگذارد که توانايی وفق با طبيعت و زيبايی های آن و تحمل سختی های ناخواسته را داشته باشد. امر بعدی داشتن صبرو حوصله و روحيه ای خستگی ناپذير در اين کار است که بی شک بدون آن ها نمی توان به موفقيتی در اين کار دست یافت.

رشته مهندسی معدن گرایش مکانیک سنگ

مکانیک سنگ رشته‌ای از علوم مهندسی است که در آن چگونگی رفتار سنگ در برابر عوامل بیرونی و درونی و تغییرات آن مورد بحث قرار می‌گیرد. مکانیک سنگ را می‌توان به طور ساده، علم مطالعه اثر نیروها بر روی سنگها دانست.کاربرد مکانیک سنگ بسیار وسیع است و در حوزه های مختلف مثالهای متعددی دارد.

در ساخت ابنیه سطحی ( نظیر پل سازی , ساختمان، ساخت نیروگاه های سطحی و سد سازی)، در راهسازی (نظیر ساخت بزرگراهها و راه آهن, کانال ها و مسیرهای لوله گذاری و سیستم های کنترل جریان آب نیرو گاهها)،در حفاری های سطحی (نظیر معادن سطحی و کانالهای سریز در سدها) ،در حفاری های زیر زمینی (مانند معادن زیر زمینی , تونل ها , فضاهای زیر زمینی برای تاسیسات دفاعی )، در حفاری های مربوط به انرژی (مانند حفاری های نفتی , حفاری های مربوط به استفاده از نیروگاههای اتمی زیرزمینی , دفن زباله های اتمی و مخازن زیرزمینی سوخت و آب) می باشد.

این رشته در ایران دارای انجمنی به نام انجمن مکانیک سنگ ایران می باشد. این انجمن تاکنون همایش‌هایی را در زمینه مکانیک سنگ برگزار نموده‌است که از جمله می‌توان به میزبانی پنجمین همایش بین‌المللی مکانیک سنگ (ISRM ۲۰۰۸) در آذرماه ۱۳۸۷ و با حضور ۳۴ کشور در تهران اشاره نمود. دفتر این انجمن در تهران، دانشگاه تربیت مدرس واقع است.

رشته مهندسی معدن گرایش استخراج معدن

عملیات حفاری، آتشباری برای خرد کردن سنگ ها، بارگیری و باربری و اغلب فرآیند سنگ شکنی از بخش های اصلی کار مهندس معدن با گرایش استخراج معدن است. استخراج معادن با توجه به عوامل مختلف مانند شرایط فنی، اقتصادی ، میزان دسترسی معدن و… به شکل روباز یا زیر زمینی انجام می شود. دانشجويان کارشناسی ارشد استخراج معدن در زمينه‌ هايي مانند حفاري، آتشباري، نگهداري، ترابري و اصول طراحي معدن و فراورده‌ هاي مواد معدني آموزش مي ‌بينند.

رشته مهندسی معدن گرایش تونل و فضاهای زیر زمینی

رشته تونل و فضاهای زیرزمینی به منظور افزایش کارایی کارشناسان مهندسی معدن و عمران و ایجاد زمینه کافی برای درک و توسعه آنچه در مرزهای فناوری در این زمینه می گذرد تدوین شده است.فارغ التحصیلان این رشته می توانند در پروژه های تحقیقاتی ، اجرایی و تخصصی در زمینه های طراحی روشهای حفر، نگهداری و سیستمهای پشتیبانی انواع تونل ها و فضاهای زیرزمینی و حفریات معدنی و … فعالیت کنند.

رشته مهندسی معدن گرایش معدن و محیط زیست

اهمیت ایجاد گرایش های مختلف رشته معدن در مقاطع تحصيلات تكميلي به وضعیت معادن، صنایع معدنی و میزان بومی بودن و امکان پذیری استفاده از فنون روز دنیا بروز می کند که از آن­جمله می توان به تولید مواد مختلف خام فلزی و غیر فلزی، اکتشافات و حفاری در صنعت نفت، محصولات فرآوری شده و کنسانتره های قابل صدور و استفاده در تولید فلزات پایه و فولاد و همچنین مصالح و سنگ های ساختمانی اشاره نمود.

از طرف دیگر رشد جمعيت و گسترش صنايع مختلف از جمله معدن کاری تبعات و مشكلات زيست­ محيطي زيادي به همراه داشته و سبب تولید آلاینده­ها و بروز آلودگي در خاک و منابع آب هاي سطحي و زیرزمینی می شود كه اين امر اهميت گرايش محيط زيست معدن را بیش از پیش نمایان مي نماید تا با آموزش مفاهیم، روش ها و فنون مختلف به دانشجویان علاقه­ مند، زمینه حفاظت از محیط زیست با لحاظ مفهوم توسعه پایدار فراهم گردد.

ایجاد گرایش جدید کارشناسی ارشد محیط زیست معدن با توجه به اهمیت وسیع آن در مقیاس ملی و بین المللی، در ایجاد زمینه های اشتغال هر چه بیشتر برای فارغ التحصیلان این رشته و جذب نیروی انسانی بیشتر نیز نقش مؤثری خواهد داشت.هدف از دوره کارشناسی ارشد معدن گرایش محیط زیست، آموزش افرادی است که دارای توانایی های لازم جهت طراحی و نظارت بر حسن اجرای پروژه­های تخصصی در زمینه های مختلف مهندسی محیط زیست معدن بوده تا افراد قادر به انجام تحقیقات لازم جهت حل مسائل و مشکلات زیست محیطی ناشی از معادن و صنایع معدنی کشور باشند.

مشاوره انجام پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی معدن

توجه بسیار مهم: قبل از تشریح هر مطلبی، لازم به ذکر است که از مهمترین مزایای موسسه “رایان پژوهان پارسه”، ارتباط مستقیم دانشجو با محقق است. بر خلاف کلیه موسسات فعال در زمینه مشاوره و آموزش پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، این موسسه دانشجوی محترم را به صورت مستقیم به استاد متصل می نماید. کلیه سوالات دانشجویان بدون واسطه موسسه و در هر ساعتی از شبانه روز توسط محقق معدن از برترین دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاههای کشور، پاسخ داده می شود. انجام پایان نامه و طرح تحقیق دوره کارشناسی ارشد و دکتری امری زمانبر و بسیار مهم در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته معدن می باشد.

برای بسیاری از دانشجویان و اساتید رشته معدن، ارائه موضوعات در این سطح همواره چالش بر انگیز است. رشته معدن یکی از رشته های مهم فنی و مهندسی است که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شامل گرایش های فراوری مواد معدنی، اکتشافات معدن، مکانیک سنگ، استخراج معدن، تونل و فضاهای زیر زمینی و معدن و محیط زیست است. مشاوره انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری معدن در هر یک از این گرایشها نیازمند گذراندن دروس تخصصی گرایش بوده و این گرایشها هم به لحاظ دروس ارائه شده و هم به لحاظ پایان نامه با هم تفاوت اساسی دارند. از این رو دپارتمان پژوهشی معدن “رایان پژوهان پارسه” با به کارگیری اساتید مجرب، متعهد و متخصص خدمات مشاوره و آموزش انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری معدن را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد.

جهت سفارش مشاوره انجام پایان نامه کارشناسی ارشد اقتصاد کافیست از طریق تماس با ما یا “منوی ثبت سفارش” موجود در سایت اقدام نموده تا کارشناسان ما در کمتر از ۳۰ دقیقه به شما پاسخ دهند.